Kvinneforbundet Betaninen Oslo Speider Misjonsselskapet Metodistkirken

VARM, INKLUDERENDE
OG JESUSBEGEISTRET

Forsiden>Gudstjeneste søndag 12. september kl. 11.00.
Gudstjeneste søndag 12. september kl. 11.00.

Gudstjeneste søndag 12. september kl. 11.00.

2021-09-09

Mikael Järlestrand Synger og taler.  Andre Kristoffersen spiller og Svein Veland leder.

 

Mikael Järlestrand är 56 år och har rest som kyrkosångare i över 30 år.

Sin sångutbildning började Mikael hos sångpedagog och musikprofessor Göte Strandsjö 1983. Under studietiden på Sundsgårdens folkhögskola och Musikhögskola i Malmö studerade Mikael vidare sång för Berth Lideberg, Tjelvar Hovstadius och Margareta Bergqvist. Under studietiden började Mikael besöka olika kyrkor och samfund för sånggudstjänster och konserter.

Mikael har sina rötter och sin hemvist i den svenska Pingströrelsen. Förebilder är kända ”Pingstsångare” som Einar Ekberg och Göran Stenlund. Samtidigt som Mikael lutar sig mot traditionen vill han ändå sträcka sig framåt mot den musik som en ung generations kyrkobesökare lyssnar till. Därför blandas andliga klassiker med nyskrivna sånger samt en del gospel- och lovsångskörer.

Mikael har spelat in 13 soloskivor varav tre är på engelska. Dessa skivor är för de olika resor som fört honom till England, Israel och USA. Mikael har arbetat med många olika pianister bl.a. framlidne Lennart Jernestrand, som var pianist åt både Einar Ekberg och Göran Stenlund.

Den senaste CD:n heter ”Amazing grace” där Mikael tolkar andliga klassiker som just Amazing grace, Blott en dag och Pärleporten i nyskrivna arrangemang. Producent och arrangör på de senaste CD-inspelningarna har varit pianist Ola Hedén.

På senare år har det bli en del TV program t.ex. SVT:s ”En sång om glädje” samt det populära sångprogrammet ”Minns Du Sången” som för ett antal år sedan gick både i Sveriges Television och TV2, Norge.

Det senaste tiden har Mikael även producerat ett antal musikprogram för Kanal10.

Under över tio år nu har Mikael även rest och gett konserter till förmån för Skandinaviska Barnmissionen. Mikael har besökt både Filippinerna och Ukraina och sett arbetet bland fattiga och utsatta på plats.

Petrikirken er en del av Metodistkirken i Norge

Petrikirken ønsker å være en varm, inkluderende og Jesus-begeistret menighet. Velkommen til oss!

Powered by Cornerstone